Blogpost

Denti Bianchi, een idee

aug 27, 2020 | Uncategorized | 0 Reacties

Ik ben mondhygiënist en geef mijn patiënten altijd, echt altijd, een instructie mondhygiëne.

Mijn instructies zijn vrij basic, gebaseerd op meer dan 25 jaar ervaring. Tenzij anders vermeld in bijzondere  gevallen: 2x per dag poetsen en 1x per dag tussen de tanden reinigen. Ik heb ervoor geleerd om ze te vertellen hoe ze dat moeten doen en om een gedragsverandering tot stand te doen komen. Ik heb ervaren dat er allerlei producten zijn die in theorie geweldig zijn en absoluut de meeste plak verwijderen maar die in de praktijk slecht hanteerbeer zijn. Dus: een simpele tandenborstel en zo min mogelijk poespas. En dat werkt. Wat niet werkt? Dat ik ervan uitging dat mijn patiënten er net zo mee bezig zijn als ik. Dat zij ook precies de goede producten zouden kopen die ze nodig hebben en daar moeite voor moeten doen. De meeste producten die geadviseerd worden in mijn branche liggen namelijk niet bij de supermarkt in het schap. Ze zijn zelfs vrij slecht verkrijgbaar.

Ik  besloot om in 2015 een kast in te richten in een winkel in mijn woon- en werkplaats. Had ik dat even goed voor elkaar? Iedereen de goede spullen, goede zelfzorg, blije patiënten. De naam werd “Denti Bianchi”, witte tanden. Ik hou van Italië en ik hou van tanden. Eigenlijk hou ik vooral van tandvlees. Maar Denti Bianchi (bianki) klinkt toch wat lekkerder als “Gengive Sane”.

De “winkel” liep heel goed maar nog niet goed genoeg. Ik bereikte nog steeds niet iedereen. In de praktijk verlaten mensen opgelucht mijn praktijk, met ragers die ik dan mee geef, om prompt te vergeten dat er wel weer ooit nieuwe ragers moeten worden gekocht. Of een nieuwe tandenborstel. En dan kopen ze die dus in de …supermarkt. Het zit niet in het systeem om actief bezig te zijn met de juiste maat tandenstoker zoeken en kopen. Terwijl juist die zelfzorg zo belangrijk is. Want wat ik doe als mondhygiënist, de gebitsreiniging, is leuk en handig maar wat de patiënt zelf kan doen thuis is veel en veel belangrijker. Dagelijkse gebitsverzorging leidt tot minder ontsteking en minder gaatjes. Zo simpel is het. Als je elke dag je plak “ververst” dan kan de plak niet meer echt schadelijk worden.

                                             “juist die zelfzorg  is zo belangrijk”

Ergo, ik kreeg een nieuw idee: ik stuur ze op. Op een abonnements basis. Elke 3 maanden krijgen mijn patiënten, als ze willen, een pakje in de brievenbus met bijvoorbeeld een schone tandenborstel en genoeg van wat ze nodig hebben om tussen de tanden te reinigen. Dat kan een handtandenborstel zijn of een opzetborstel, dat kunnen tandenstokers zijn en/ of ragertjes. Maakt niet uit, wat zij nodig hebben, stuur ik op. Waarom 3 maanden? Omdat een tandenborstel maar 3 maanden mee gaat. Dus die gooi je dan weg als het nieuwe pakje binnenkomt. Heb je dan nog bijvoorbeeld ragers over? Dan doe je te lang met een rager. Zo bevorder ik zelfzorg en gedragsverandering.  Het draait om gemak. Niet meer oeverloos zoeken in de winkel, of op internet. Geen verkeerde spullen meer uit de supermarkt. Maar professionele spulletjes. Op maat. Namelijk jouw maat.

En dat werkt dus heel erg goed. Zo is een kast uitgegroeid naar een bedrijf en heb ik hulp gevraagd aan mijn zoon zodat wij nu met zijn tweeën het bedrijf runnen. En de naam hebben we gehouden. Omdat we deze zelf heel erg leuk vinden.

Dus nu niet meer gewoon maar wat doen, ook niet meer de producten gebruiken die de zus van je buurman van je beste vriendin geadviseerd heeft gekregen van haar behandelaar. Maak gebruik van onze zendingsdrang en vertel ons wat jouw behandelaar wil dat je gebruikt. Dan zorgen wij voor de rest.

We helpen iedereen graag aan een goede mondhygiëne. Bij vragen over een product of hoe je het het beste kan gebruiken, of heb je een probleem? Mail ons op info@denti-bianchi.nl.

 

 

 

Dent-bianchi.nl maakt alleen gebruik van functionele cookies. Meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten